Social13 Mai 202017:10de George Stanciu

Lectura de un minut

Decizia cu privire la restricțiile impuse de starea de alertă se află în mâinile unui singur om, iar situația actuală este una specială.

În timul stării de alertă, deciziile cu privire la restricțiile impuse de autorități sunt luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Cu toate acestea, poate că nu îți e imediat clar cine conduce acest comitet.

Conform hotărârii de guvern 94/2014, CNSSU este condus de vice-premierul pentru securitate națională. Iar acum, întrebarea pe care poate ți-o pui este următoarea: cine este vice-premierul pe probleme de securitate națională din România?

Răspunsul este simplu: în actualul Guvern, nu există nimeni care să ocupe acest post. De aceea, conducerea CNSSU ajunge în atribuțiile ministrului de Interne.

Așadar, Marcel Vela, actualul ministru al Internelor, este cel care convoacă ședințele CNSSU, dar și cel care aprobă planurile strategice pentru prevenirea tuturor riscurilor care pot fi gestionate de Comitet.

Citeste si:
Câte persoane pot participa la o petrecere, după data de 1 iunie
Câte persoane pot participa...

Conform legii, hotărârile luate de CNSSU sunt luate pentru limitarea extinderii epidemiei. În Comitet iau parte nu doar ministrul de Interne, dar și cel al Apărării, Nicolae Ciucă, al Sănătății, Nelu Tătaru, dar și lideri ai altor ministere. De asemenea, sunt implicați și oficiali SRI, SPP sau STS, arată mediafax.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.