Social 13 Mai 2020 14:04

Maria Macsim Nicoară, o mezzosoprană de la Opera Națională, a fost găsită în stare gravă în locuința sa din Iași, iar la acest moment se află în comă, internată la terapie intensivă, cu leziuni la cap, coloană și bazin. Soțul și soacra acesteia au susținut că solista a căzut pe scări accidental, dar cu toate acestea nu au chemat salavarea imediat, ci după câteva ore. Procurorii din Iași fac cercetări pentru tentativă de omor.

Artista a fost găsită în stare gravă în locuința ei din localitatea Aroneanu, de lângă Iași. Aceasta a fost transferată la spitalul de neurochirugie unde a intrat direct în sala de operație. Acum este în comă.

Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași a declarat: „Prezenta leziuni cranio-cerebrale, toracice, coloană și bazin. Pentru că leziunile cerebrale s-a intervenit imediat chirurgical. Starea este în continuare extrem de gravă, fiind internată în terapie intensivă”.

Anchetatori nu au stabilit cu exactitate împrejurările în care artista a ajuns în această stare extrem de gravă.

Apelul la 112 a fost efectuat de către soacra ei care a susținut că mezzosoprana a căzut pe scări, dar indiciiile strânse de criminaliști îi fac pe procurori să bănuiască altceva. Suspiciunile au apărut când s-a aflat că apelul de ajutor a fost făcut la câteva ore după ce solista suferise leziunile severe.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară locuia împreună cu soțul ei.

Avocatul bărbatului declară că incidentul s-a petrecut în mod accidental, dar vorbește și despre consum de alcool. În același timp, recunoaște că apelul de urgență a fost făcut târziu.

Andrei Horga, avocat: „Au petrecut, dar nu chiar împreună, ci separat. Adică el a stat cu un prieten și ea a fost la părinții ei și fiecare a servit câte un pahar sau mai multe de vin. Spre seară s-au întâlnit. Nu s-a sunat chiar imediat la 112. Ea s-a împiedicat, i s-a făcut rău pe scări, a căzut și s-a lovit. Soțul a crezut că nu este atât de gravă situația. Spre dimineață a sunat-o pe mama lui și împreună au sunat la salvare”.

Procurorii din Iași au deschis un dosar penal in rem și fac cercetări pentru tentativă de omor. Anchetatori au ridicat din casa mezzosopranei mai multe probe și i-au audiat pe soțul și pe soacra ei.

Citeste si:
Cristina Șișcanu, desființată după ce a recunoscut că îi umblă în...
Cristina Șișcanu, desființată...

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară are 52 de ani și este doctor în muzică. Pe scenă Operei Naționale din Iași este solistă de aproape trei decenii. De-a lungul carierei, artista a participat la mai multe turnee în Europa și în Japonia.

„Este un artist extraordinar, un om devotat scenei, un om minunat și o persoană foarte discretă. Nu am simțit în activitatea ei artistică dacă ar fi avut o problema personală. A venit cu soțul și m-a rugat, dacă puteam, să îl angajăm și să îl folosim. După aceea nu am mai știut nimic de soțul dânsei”, a povestit managerul Operei Române Iași, Beatrice Rancea, citată de stiripesurse.ro

Diana Bucur, suprană la Opera Română Iași: „Am rămas foarte surprinsă să văd că există și suspiciuni. Nu am văzut nimic ieșit din comun, un cuplu absolut normal”.

Citeste si:
Mama lui Cucu de la Noaptea Târziu a intrat în comă. Cum a aflat...
Mama lui Cucu de la Noaptea...

Andrei Fermesanu, solit la Opera Română Iași: „Este o persoană discretă și sensibilă, așa cum sunt mulți artiști. Știa să facă deosebirea între viața personală, lucrurile ei intime și viața de scenă. La capitolul consum de alcool, în calitate de coleg al ei, vă pot spune cu certitudine că nu o cunosc ca fiind o consumatoare de alcool”.

Până la acest moment, polițiștii nu au pus pe nimeni sub acuzare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.