Social13 Mai 202010:10de George Stanciu

Lectura de un minut

Francezii de la Le Monde arată că România este, de departe, campioana amenzilor date în starea de urgență, atât ca număr, cât și ca valoare.

Francezii dau exemplul lui Vasile Bundea, un inginer care își completează aproape religios declarațiile pe proprie răspundere, după ce la final de aprilie, a fost amendat cu echivalentul a 450 de euro, pentru că declarația pe care o avea la momentul respectiv avea data greșită. ”Am încercat să îi fac pe polițiști să înțeleagă, dar n-am reușit. Încă una și mi-am luat la revedere de la salariul pe întreaga lună. Amenzile sunt exagerate.”

Le Monde subliniază că România este campioana amenzilor de Covid-19 în Europa. Au fost date 300.000 de amenzi cu valori cuprinse între 450 și 4.500 de euro, în timp ce salariul mediu din țară este de doar 700 de euro. Statul ar fi avut de încasat 120 de milioane de euro, însă ”colecta” s-a încheiat pe 6 mai, după decizia CCR.

Reacția lui Orban, după decizia Curții: ”Este un îndemn la anarhie!”

”Ca și în alte decizii luate de actuala CCR, în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență”, a spus premierul.

”Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a completat premierul.

Citeste si:
Dragoș Pătraru: PNL și PSD sunt împotriva educației sexuale în școli
Dragoș Pătraru: PNL și PSD...

”Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”, a mai spus Orban.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.