Premierul Ludovic Orban a criticat dur decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționale amenzile majorate în perioada stării de urgență.

„Ca și în alte decizii luate de actuala CCR, în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență”, a spus premierul.

„Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a completat premierul.

„Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”, a mai spus Orban.

Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului și a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare. Avocatul Poporului a contestat ordonanța de urgență deoarece nu a impus criterii clare de acordare a amenzilor.

Citeste si:
Orban: "Moldova va fi beneficiara investiţiilor Guvernului în...
Orban: "Moldova va fi...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Decizia CCR nu anulează automat amenzile date. Ele trebuie contestate în instanță de către cei care au fost amendațiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.