Social12 Mai 202016:30de George Stanciu

Lectura de un minut

Revoltat de zgomotul slujbelor susținute la un volum prea ridicat, un maramureșean a luat dreptatea în propriile mâini și s-a răzbunat pe zidul bisericii.

Slujbele bisericești efectuate cu un volum prea ridicat al boxelor nu sunt o problemă nouă și nici una cu o rezolvare prea simplă. Cu siguranță ai avut și tu de-a face cu un astfel de caz sau, cel puțin, știi pe cineva care s-a plâns de o asemenea situație.

Unii oameni pare că au ajuns la capătul răbdărilor, iar pentru că probabil nu și-au găsit dreptate apelând la autorități, și-au făcut singuri dreptate. Sau cel puțin s-au răzbunat pe pereții unei biserici.

Imaginea de mai sus vine din Tăuții-Măgherăuș, un mic oraș aflat lângă Baia Mare. Conform relatărilor, slujbele oficiate la difuzorul dat la maxim s-ar fi auzit și la 2 kilometri distanță.

Mesajul este unul destul de dur, însă, iar dacă este potrivit pentru a fi scris pe peretele unei biserici, e mai mult decât discutabil.

Citeste si:
Noi reguli la slujbe: Lingurița de împărtășanie, dezinfectată de...
Noi reguli pentru slujbe:...

Părerile comentatorilor care au reacționat la postare sunt împărțite. Unii se leagă de aspectul kitsch al bisericii din imagine, alții se plâng de situații similare prin care au trecut vizavi de slujbele oficiate la un volum prea ridicat, în timp ce alții arată că autorii faptei nu sunt demn de admirat în vreun fel, deoarece s-au dedat la un simplu act de vandalism.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.