Social12 Mai 202010:00de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Mihai Fifor, senatorul PSD a susținut marți, pe Facebook, că deși Guvernul dă dovadă din nou de o „incompetență crasă”, Parlamentul se va mobiliza și va adopta cât de repede se poate proiectul de lege privind instituirea stării de alertă, „astfel încât să avem o lege în vigoare pe 15 mai”. Cu toate acestea, Mihai Fifor reclamă Guvernului Orban că nu oferă datele necesare pentru ca parlamentarii să voteze în cunoștință de cauză.

„Guvernul PNL a trimis Parlamentului proiectul legii privind instituirea stării de alertă și solicită adoptarea în regim de urgență. PSD cere însă Guvernului să ofere de urgență date clare, reale și complete asupra situației actuale pentru ca Parlamentul să dezbată și adopte în deplină cunoștință de cauză proiectul de lege care instituie starea de urgență.

Guvernarea PNL a distrus în șase luni toate lucrurile bune făcute în ultimii trei ani de PSD pentru oameni și economie. Unul dintre artizanii dezastrului este ministrul Finanțelor, Forin Cîțu, împotriva căruia PSD a depus încă o moțiune simplă pentru a determina înlocuirea sa.

Acum, Guvernul PNL vine și cere adoptarea în regim de urgență a proiectului de lege privind starea de urgență, dar nu oferă datele necesare pentru ca parlamentarii să voteze în cunoștință de cauză.

Este imperativ necesar ca Guvernul să informeze Parlamentul asupra situației reale: câte persoane au fost testate – nu câte teste, ca-n raportările oficiale; câte persoane au fost infectate dintre cele testate; care e gradul de infestare al populației – extrapolare științifică/matematică plecând de la date reale.

Citeste si:
Dan Barna susține predarea educației sexuale în școli
Dan Barna, susținătorul...

Deși Guvernul dă dovadă din nou de o incompetență crasă, încurcând termenele necesare pentru adoptarea unui astfel de proiect, Parlamentul se va mobiliza și va adopta cât de repede se poate proiectul de lege, astfel încât să avem o lege în vigoare pe 15 mai.

Numai că sunt o serie de chestiuni care trebuie rezolvate. Suntem de acord că prudența este necesară în situația dată, dar pe de altă parte este inadminisbil ca, de exemplu, să nu se ofere nicio perspectivă ori soluție industriei HORECA.

Restaurantele rămân închise, nu se știe clar dacă se pot ori nu deschide terasele. De asemenea, contravențiile vor fi aplicate în temeiul OUG2/2001, care însă, în absența unor prevederi clare, neinterpretabile și unitar aplicate vor permite în continuare abuzuri.
Starea de alertă, în redactarea guvernului, permite demiterea abuzivă a unor șefi de instituții sau numirile clientelei politice în anumite funcții.

O mare problemă e și învățământul online, fiind cel puțin 250.000 de copii care n-au acces nici la calculatoare, nici la tablete și nici la internet”, notează Mihai Fifor pe Facebook.

Citeste si:
Cîțu acuză PSD de terorism economic: „Vânează voturi prin...
Cîțu acuză PSD de terorism...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.