Social12 Mai 202009:40de Cristina Marin

Lectura de 3 minute

Mai multe persoane cazate într-un centru de carantină din Galaţi sunt nemulțumite de condiţiile oferite de autorităţi. Oamenii revoltați susțin că în weekend primesc mâncare perisabilă pentru două zile în condițiile în care în centru nu există frigidere. Ei s-au certat cu persoana care face aprovizionarea şi au filmat incidentul.

O femeie cazată în centru l-a tras la răspundere pe cel care aprovizionează clădirea cu alimente. Femeia a filmat întreaga scenă şi s-a declarat revoltată de faptul că mâncarea este distribuită pentru două zile, deşi în clădire nu sunt frigidere.

De asemenea, femeia le-a cerut reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică să intervină în acest caz.

„Domnule, nu am unde să le ţin două zile, deja stau cu mâncarea pe jos, Eu vreau mâncare sănătoasă, nu alterată, nu stricată, nu împuţită, ca cineva să-şi ia bani pe sănătatea noastră. (...) Unde este frigiderul nostru din cameră, să ţin şi eu brânză, lapte şi ouă? Nu ştiţi? Dar cine ştie? Vreau să mânânc mâncare sănătoasă, că de aia mă ţineţi acolo. Nu să mânânc lăturile voastre de pe jos. Cine răspunde de sănătatea mea? (...) Aduceţi Sanepid-ul să ne împartă mâncare, tăiată, curată şi civilizată. Nu suntem gunoaiele voastre, dar vreau mâncare sănătoasă. Eu ştiu când sunt fierte ouăle astea, nu au niciun termen de valabilitate, eu nu pot să mă îmbolnăvesc, să le mâncaţi voi, că sunt fierte de o săptămână şi mi le mai daţi două zile”, a susținut femeia.

Aceasta a explicat că pungile cu mâncare şi cele de gunoi sunt ţinute pe acelaşi hol.

Citeste si:
O bătrână a fost lovită în plin de o mașină care a intrat în curtea ei
Sfârșit tragic pentru o...

„Ne-au băgat ca pe şobolani aici şi ne dau mâncare de pe jos. Aici sunt pungile de gunoi, aici e mâncarea, aici iar pungi de gunoi, nu se poate fraţilor aşa. Trebuie să ne oferiţi mâncare sănătoasă, nu mâncare împuţită pentru două zile”, a menționat aceasta.

Ulterior, femeia i-a convins pe ceilalţi rezidenţi ai centrului de carantină să i se alăture. Oamenii au strigat la bărbatul care le aduce alimente spunând că nu vor mâncare stricată.

Reprezentanţii Primăriei au spus că meniul a fost gândit astfel încât mâncarea să nu se strice de la o zi la alta şi caută soluţii pentru perioada următoare când vor creşte temperaturile.

„Întrucât nu toate centrele de carantină sunt dotate cu frigidere, meniul a fost gândit în aşa fel încât alimentele să nu se altereze de pe o zi pe alta. Pe lângă prânzul cald oferit pentru ziua de duminică s-a adăugat hrana rece pentru a doua zi, adică salam uscat şi afumat, iaurturi sau alte tipuri de alimente care pot fi păstrate la temperatura camerei. Dat fiind că vremea s-a încălzit analizăm acum aceste aspecte şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a furrniza hrana persoanelor din carantină, în condiţii de siguranţă”, a declarat, pentru Mediafax, Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citeste si:
VIDEO Un bărbat a fost surprins în timp ce se hrănea cu mâncarea...
VIDEO Un bărbat a fost...

În centrele de carantină din judeţul Galaţi se află 683 de persoane.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.