Social9 Mai 202010:26de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Gabriela Firea anunță că persoanele care se vor oferi voluntare pentru testarea Covid-19 nu vor primi bani sau vouchere, suma fiind decontata clinicilor care intră în program. Propunerea va fi dezbătută luni în Consiliul General al Capitalei.

Gabriela Firea revine asupra mesajului iniţial din care s-a înțeles că bucureştenii care se vor oferi voluntari pentru testele COVID-19 vor primi câte 200 de lei din partea Primariei Bucureşti. Banii vor fi decontaţi clinicilor şi spitalelor care se vor înscrie în program. Primarul vrea ca 11.000 de bucureşteni să fie testaţi înainte de ieşirea din starea de urgenţă.

„Am făcut azi, în cadrul unui interviu acordat Antenei 1, câteva precizări importante referitoare la proiectul „Testăm pentru București” care va fi supus dezbaterii CGMB în ședința de luni, 11 mai 2020.

Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze!

Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/și private care intră în programul inițiat de PMB prin ASSMB.

Citeste si:
Nicușor Dan, pregătit pentru o campanie dificilă: ”Viața nu e chiar...
Nicușor Dan, pregătit pentru...

Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați.

Precizez ca în prezent există în Capitală o capacitate zilnică de testare de peste 3.500 de teste PCR, dar în realitate se efectuează doar câteva sute de teste pe zi. În plus, numărul persoanelor aflate acum în carantină este de circa 400, cu mult mai puține decât la începutul Stării de Urgență, când erau câteva mii.

Testarea populației este necesară pentru a se putea lua măsuri graduale de relaxare. Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia!”, a scris edilul pe Facebook.

Citeste si:
Tratament cu plasmă eșuat pentru un pacient cu Covid-19 - bărbatul...
Tratament cu plasmă eșuat...

Primăria Capitalei a anunțat că va aloca și un ajutor financiar pentru aceste persoane, în valoare de 200 de lei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.