Social 7 Mai 2020 12:00

Chiar dacă măsurile vor fi relaxate după data de 15 mai, bătrânii și persoanele vulnerabile vor fi încă expuse riscurilor, așa că s-a decis ca bisericile să rămână închise și în următoarea perioadă.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a motivat această decizie prin faptul că bisericile sunt locurile frecventate de bătrâni, iar aceștia trebuie protejați.

Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Știu că pentru oamenii credincioși e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val și cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat, potrivit adevarul.ro.

Mai multe persoane publice au solicitat redeschiderea bisericilor

Anunțul făcut de Raed Arafat a venit după ce mai multe persoane publice au cerut redeschiderea locașurilor de cult.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, se află printre ele: „Normalizarea vieții sociale înseamnă așadar, în mod evident, și revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, la exercitarea dreptului lor fundamental la viața religioasă publică, adică în lăcașurile de cult”.

Prim-vicepreședinte al PNL Rareș Bogdan cere și el autorităților să includă în măsurile de la mijlocul lunii mai, luate după ridicarea stării de urgență, redeschiderea tuturor bisericilor din România, indiferent de cultul lor.

În opinia europarlamentarului ales în 2019 din partea PNL, toată România are nevoie de Biserică în această perioadă dificilă, inclusiv el, care s-a declarat foarte credincios. Politicianul cere ca toate persoanele să aibă acces măcar în fața lăcașurilor de cult.

„România are envoie de Sfânta Biserică. Printre primele instituţii care ar trebui deschise, să fie bisericile. Eu sunt credincios şi, alături de alte milioane de români, am nevoie să merg la biserică, să ascult slujba, măcar din faţa ei.Mă refer la toate Bisericile, nu numai la a mea, la cea Ortodoxă”, a declarat acesta.

Citeste si:
Mircea Geoană (NATO): România nu a fost probabil niciodată atât de...
Mircea Geoană (NATO): România...

Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.