Social 4 Mai 2020 11:35

În cadrul unui interviu, Marcel Vela a recunoscut că există agenți în Poliție care fac abuzuri când vine vorba de amenzi, dar acesta spune că se vor lua măsuri.

Ministrul de Interne a recunoscut că, în timpul stării de urgență, unii polițiști au dat amenzi abuzive, dar spune că aceste abuzuri sunt anchetate. Vela le recomandă tuturor celor care consideră că au fost amendați pe nedrept să facă o sesizare.

... ”Că abuzurile se fac este un lucru evident” ...

Vela a găsit și o oarecare vină pentru situația de față, în care se fac abuzuri cu privire la amenzi. Ministrul spune că pe teren sunt mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție. Asta s-a întâmplat deoarece a fost nevoie mare de cadre, pentru a putea acoperi toate misiunile în desfășurare.

Ministrul mai spune că se fac anchete în cazul abuzurilor, pentru amenzi date de jandarmi, polițiști sau polițiști de frontieră. În cazul celor de la Poliția Locală, au fost sesizate primăriile de care aparține fiecare poliție vizată în parte.

Vela spune că nu tolerează abuzurile și mai adaugă că tuturor inspectorilor județeni li s-a atras atenția ca amenzile să fie date într-o formă evaluată direect proporțional cu fapta constatată. De asemenea, ministrul cere oamenilor legii să se bazeze și pe avertismente ca formă de sancțiuni.

Vela le recomandă celor nedreptățiți să sesizeze situațiile în care se găsesc: ”Fiecare cetățean care se simte, eu știu, nedreptățit poate face două lucruri: să ne sesizeze pe noi în legătură cu o amendă sau așa cum am sesizat din media, atunci când s-au întâmplat, ne-am autosesizat și lucrul doi pe care poate să-l facă un cetățean după ce ne sesizează pe noi direct este să conteste amenda în instanță și un judecător va evalua dacă s-a greșit sau nu atunci când i s-a întocmit procesul verbal.”

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.