Social 4 Mai 2020 11:55

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că deschiderea mall-urilor nu va fi probabil printre primele măsuri luate după data de 15 mai.

Nu foarte repede, nu ştiu. Vor fi măsuri care vor fi luate în prima fază, după 15. Nu cred că mall-urile vor fi printre primele măsuri luate.(…) Unde ai loc de aglomeraţie mare şi nu este esenţial, încă se aşteaptă în prima fază. Lumea nu ştie cum va fi, noi nu ştim dacă după primele măsuri vom vedea o creştere, vom vedea o stabilitate sau dacă suntem în scădere. Vedeţi într-o zi suntem cu un număr de cazuri, în altă zi cu altul şi suntem aşa acum, nu suntem cu un trend în fiecare zi mai puţin de celălălt”, a declarat Raed Arafat, potrivit stiripesurse.ro.

În zonele în care sunt focare de cazuri de COVID-19, precum Suceava, măsurile nu vor fi relaxate până când nu se vor rezolva aceste probleme.

Se vor deschide parcurile și cimitirele?

O altă curiozitate a oamenilor după data de 15 mai este dacă parcurile vor fi și ele redeschise. După lunga perioadă de izolare, majoritatea persoanelor sunt nerăbdătoare să se poată bucura de plimbările în aer liber, care acum par a fi un lux, și să îi scoată pe copii să se joace, altundeva decât în fața blocului sau în curte.

De asemenea, pentru că doar ce au trecut sărbătorile pascale, iar oamenii nu au putut merge la mormintele celor dragi, așteaptă un răspuns și pentru acest lucru.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus redeschiderea atât a parcurilor, cât și a cimitirelor, după data de 15 mai, dar deocamdată nu există un răspuns concret.

În ceea ce privește teatrele, sălile de spectacol, Firea nu dă vești prea bune, anunțând că acestea vor rămâne în continuare închise, pentru că toate măsurile trebuie să fie în concordanță cu recomandările epidemiologilor.

Cum vei circula cu transportul în comun după data de 15 mai

Raed Arafat a discutat, la Digi24, despre măsurile care vor fi impuse odată cu ridicarea restricțiilor de circulație. Acesta a sublinat că primele ridicate vor fi restricțiile cu cel mai mic impact asupra epidemiei.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Acesta spune că e posibil ca oamenii să intre pe rând la metrou. De asemenea, pentru a mai reduce din presiunea la care este supus metroul, ar putea fi impuse și alte măsuri. Spre exemplu, e nevoie de creșetrea numărului de autobuze, troleibuze și tramvaie, care să circule după un program ce poate fi respectat.

Arafat propune și programul defazat acolo unde este posibil, dar și alte variante, precum lucrul de acasă, practicat acum la scară largă, sau ture de două săptămâni, unde se poate implementa o astfel de măsură.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.