Social 1 Mai 2020 11:06

Marcel Vela, ministrul de Interne, a răspuns mai multor întrebări, pe pagina sa de Facebook, printre care și dacă se va redeschide sezonul nunților după data de 15 mai.

Ministrul susține că nunțile se pot organiza acum, dar cu un număr restrâns, de doar 8 persoane, iar autoritățile analizează în ce condiții se vor putea desfășura acestea după data de 15 mai.

Nunțile se pot organiza și acum, vă puteți căsătorii în pace și liniște, dar cu 8 persoane (...).În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, din 15 mai, vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a spus Marcel Vela.

Vela spune că, pentru a ajunge într-o fază optimistă, trebuie respectate măsurile de prevenție luate de autorități, regulile de igienă și distanțarea socială, pentru că, spune el, „cheia este la fiecare dintre noi, depinde de comportamentul nostru și să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni”.

Ca sa ajungem într-o fază optimistă și de perspectivă, în care să putem mări de la 8, la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, foarte responsabili, să respectăm prevederile Ordonanțelor Militare, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă, să purtăm mască, mănuși, să știm cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condițiile de la intrarea în magazine. Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 15 mai putem avea o analiză optimistă. Dacă nu se respectă și, peste două săptămâni, numărul de cazuri va fi în creștere, nu putem face o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine, analiza nu este la specialiști că vor decide într-un fel sau altul, cheia este la fiecare dintre noi, depinde de comportamentul nostru și să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni”, a mai spus Marcel Vela.

Citeste si:
Gelu Duminică: ”Iresponsabili vor dori să fie călare pe cluburi”
Gelu Duminică: Responsabilii...

Răspunsurile ministrului de Interne, Marcel Vela, la mai multe întrebări ale oamenilor:


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.