Social 31 Mai 2020 11:40

Sociologul Gelu Duminică a vorbit despre relaxarea măsurilor impuse de autorități și se declară încrezător în reacțiile românilor după redeschiderea teraselor.

Sociologul este de părere că nu vor apărea escaladări în ceea ce privește evoluția pandemiei. Gelu Duminică este de părere că societatea a înțeles că nu avem o explozie a numărului de cazuri după ce au fost introduse măsuri de relaxare începând cu data de 15 mai, iar că oamenii rămân responsabili.

Desigur, Gelu Duminică subliniază diferența intre unii și alții, în funcție de specificul fiecăruia, pandemie sau nu: ”cred că cei responsabili vor continua să fie în continuare responsabili, ceea ce am spus întotdeauna, cei iresponsabili vor dori să fie călare pe cluburi”, conform libertatea.ro.

Totuși, sociologul speră ca statul să își facă treaba și în următoarele săptămâni, ”inclusiv prin impunerea legii”, deoarece este ”evident că vor fi unii care vor escalada.”

Vom avea o problemă când se vor deschide mall-urile

Gelu Duminică este de părere că economia trebuie să repornească, este natural ca aceste lucruri să se întâmple la un moment dat.

”Unde vom avea o problemă va fi când se vor deschide mall-urile. Dar acolo… cred că lucrurile acestea se vor întâmpla în ultima fază de relaxare. Cam de pe 15 iunie, următoarele două săptămâni. De-acolo vom avea o problemă. Dar, în rest la comercianţi, la astea, nu m-aştept la mari probleme, nici măcar la plaje, iunie nefiind o lună superturistică în România”, spune sociologul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.