O femeie din Satu Mare a fost amendată pentru că a fugit fără declarație pe proprie răspundere să își prindă porcul ce scăpase din curte.

Femeia, din comuna Pomi, județul Satu Mare, a fost prinsă de polițiști fără declarație pe proprie răspundere, în timp ce se întorcea acasă cu porcul pe care îl recuperase de pe stradă.

Soțul femeii mulțumește ironic pentru amenda pe care a primit-o soția sa. Acesta punctează faptul că femeia nu a mai avut timp să scrie declarația pe proprie răspundere, având în vedere că animalul fugise din curte, pe stradă.: ”Mulțumim pentru amenda data soției mele. Porcul din gospodărie a fugit pe strada și soția mea nu a apucat sa facă declarația pe propria răspundere, încălcând astfel ordonanța militara”, arată bărbatul acesteia, citat de portalsm.ro.

Femeia a primit o amendă de 2.000 de lei.

Ciolacu acuză: amenzi abuzive și mult prea mari

”Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depășește sumele alocate pentru echipamente de protecție pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu și-a făcut deloc treaba și a pus toată presiunea pe cetățeni!” afirmă Ciolacu într-un mesaj publicat pe Facebook, criticând măsurile luate de cabinetul Orban.

Acesta mai atrage atenția și asupra faptului că amenzile date din România sunt enorme, raportate la salariul mediu net și în comparație cu alte state europene. Astfel, Ciolacu indică faptul că e vorba de ”o taxă mascată prin care Guvernul PNL își acoperă gaura pe care și-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia!”


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.