Social29 Aprilie 202017:10de George Stanciu

Lectura de un minut

Ministerul Muncii a publicat date oficiale cu privire la numărul românilor care sunt în șomaj tehnic sau care au rămas fără loc de muncă.

Ministerul Muncii a publicat situația actualizată pentru data de 29 aprilie 2020, cu privire la numărul contractelor de muncă suspendate, dar și al celor încetate, înregistrate la Inspecția Muncii.

Astfel, în cazul contractelor individuale de muncă suspendate (șomaj tehnic), este vorba de 1.027.117 de români afectați.

Cei mai mulți sunt în industria prelucrătoare, 327.181, urmați de alți 185.335 de români ce lucrează în domenii precum comerț cu ridicata și cu amănuntul sau repararea autovehiculelor și motocicletelor. Alți 114.792 români cu contracte suspendate lucrează în industria ospitalității.

În ceea ce privește numărul delor rămași fără locuri de muncă, este vorba de 270.819 contracte încheiate.

Citeste si:
Rafila, surprins de realitate: Mai mulți oameni pe străzi, mai...
Rafila, surprins de...

50.390 de persoane lucrau în domenii precum comerț cu ridicata și cu amănuntul sau repararea autovehiculelor și motocicletelor, iar alți 47.781 în industria prelucrătoare. 37.750 de persoane lucrau în construcții.

Ministerul Muncii arată că demersul de publicare a cifrelor este o inițiativă pentru informare corectă și completă a opiniei publice.

”Angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea”, se mai arată în informarea trimisă de minister.

Citeste si:
Arctic închide fabrica de la Găeşti din cauza focarului de COVID-19
Arctic închide fabrica de la...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.