În contextul închiderii cinematografelor pe timp de pandemie, Academia de film americană a decis ca lungmetrajele lansate exclusiv online să fi eligibile pentru Oscar, dar numai anul acesta. A 93-a gală Oscar va avea loc pe 28 februrie 2021.

Regulile impuse de către autorități pentru distanțarea socială au avut efecte negative majore asupra industriei cinematografice. Eligibilitatea la premiile Oscar a devenit soluția de bază în contextul în care toate festivalurile de profil au fost anulate.

Înainte de apariția pandemiei de coronavirus, care a făcut ravagii la nivel mondial, filmele trebuiau să fie difuzate minimum şapte zile în cinematografe pentru a putea fi eligibile pentru premiile Oscar.

În prezent, filmele care aveau programată lansarea în cinematografe, dar au fost făcute disponibile pe serviciile de video on demand, se pot califica pentru Oscar, inclusiv în categoria dedicată celui mai bun lungmetraj.

CEO Academiei de film americane, Dawn Hudson, a declarat că „s-au purtat discuţii constante cu toate părţile din comunitate, de la studiouri de producţie la realizatori de film şi proprietari de cinematografe” pentru a lua o decizie în sprijinul tuturor.

La începutul acestei luni, Academia de film a donat 6 milioane de dolari pentru a sprijini personalul vulnerabil din industrie pe timpul crizei. „Vom fi flexibili cu regulile anul acesta, pentru că înţelegem că este o situaţie devastatoare şi fără precedent”, a mai adăugat Hudson, citat de mediafax.ro

De asemenea, potrivit Academiei, excepţiile de la reguli nu vor mai fi aplicate în momentul în care vor fi redeschise cinematografele. Multe dintre cinematografele din SUA ar putea să se redeschidă la nivel naţional în iunie sau iulie.

Printre alte schimbări anunţate de Academia de film americană se numără noi reguli pentru coloana sonoră, în care procentul minim de muzică originală trebuie să fie de 60%, iar, în cazul francizelor şi al continuărilor, de minimum 80%. Categorii dedicate sunetului, mixaj şi montaj, vor fi unite, urmând să fie oferit un premiu pentru excelenţă în domeniu.

Citeste si:
Restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele se redeschid...
Restaurantele, sălile de...

Cea de-a 93-a ediţie a galei Oscar va avea loc la Los Angeles, pe data de 28 februarie 2021.

Anul acesta, lungmetrajul sud-coreean „Parasite" , de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.