Zeci de persoane s-au înghesuit la o biserică din Năvodari pentru a lua agheasmă de Izvorul Tămăduirii, iar preotul a primit și o sancțiune.

În plină pandemie de coronavirus, la Biserica Buna Vestire din Năvodari, oamenii s-au înghesuit pentru a primi agheasmă, cu ocazia sărbătorii Izvorului Tămăduirii.

Preotul nu a respectat regulile impuse de autorități, iar o mulțime de oameni s-au înghesuit la ușile bisericii. La fața locului a ajuns și Poliția.

Preotul a susținut, în fața polițiștilor, că ”a uitat” ușile bisericii deschise și că nu a putut să-i refuze pe oamenii care s-au oprit în dreptul acesteia, pentru a primi agheasmă.

Contactat de cei de la focuspress.ro, preotul Eugen Tănăsescu, reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului, spune că ”prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși ÎN biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei:”


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.