Pe fondul stării de urgență, Raed Arafat a ajuns să aibă mai multe funcții de conducere decât cele obișnuite, astfel că este acum șef în șapte locuri diferite.

O analiză realizată de cei de la Libertatea arată că, în prezent, Raed Arafat are nu mai puțin de 7 funcții de conducere, unele dintre ele fiind dobândite pe fondul stării de urgență din țară.

În primul rând, Arafat este comandatul acțiunii pentru situația de risc apărută pe fondul pandemiei. Acesta avea posibilitatea de a delega comandamentul acțiunii altcuiva, însă nu a făcut-o.

Tot el este și șeful Grupului de Comunicare Strategică, entitatea care oferă comunicări oficiale cu privire la pandemie, dar care poate și dispune închiderea site-urilor sau publicațiilor ce distribuie fake news.

Tot Raed Arafat este și președintele Grupului de Suport Tehnic-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Și tot el este și responsabil pe stocurile de urgență medicală, asta datorită șefiei sale de la DSU. Prin OUG 11/2020, Departamentul a devenit responsabil pentru aceste stocuri.

Arafat mai este și președintele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic. Comisia e responsabilă cu avizarea bugetelor UPU, printre altele.

Acesta e și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și coordonator IGSU-SMURD și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Nu în ultimul rând, este și președinte al Comitetului Național Ebola, un comitet care nu a fost încă desființat.

Jurnaliștii mai subliniază și că această listă ar putea fi continuată cu alte funcții, ca cea de vicepreședinte la Crucea Roșie sau de șef al fundației private SMURD (o entitate diferită de SMURD).


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.