În cadrul unei intervenții pentru Antena 3, Raed Arafat a discutat despre situația în care se află, în prezent, România.

Raed Arafat lansează din nou un avertisment pentru români și reamintește că România încă nu a trecut hopul în ceea ce privește pandemia de coronavirus. ”Lucrurile merg spre mai rău”, a declarat acesta.

”Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate, trebuie respectate în continuare. Totul depinde de noi. Trebuie să respectăm regulile, mai ales acum de sărbători”, spune Arafat, făcând o trimitere către perioada duminicii viitoare, când are loc Paștele ortodox.

”Depinde foarte mult de noi. Dacă respectăm recomandările, nu vom avea un număr mare de decese. Lumea e supărată. Însă noi nu am trecut hopul și e recomandat tuturor familiilor să limităm contactul social”, subliniază Arafat, citat de stiripesurse.ro.

Arafat a discutat și despre vârful epidemiei, pe care acesta îl estimează după jumătatea lunii aprilie, chiar spre sfârșit: ”Sunt două aspecte: există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schimbe şi poate să se ducă mai încolo, depinde de mai multe aspecte. La acest moment, vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai, dar aceste date pot să se schimbe în final”


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.