Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că se ia în calcul prelungirea măsurilor de izolare pentru persoanele vârstnice, cu aproximativ 10-14 săptămâni.

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă se ia în calcul măsura izolării persoanelor în vârstă tot anul, iar acesta a răspuns: „Da, luăm în calcul şi această măsură la nivelul Comitetului ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii, luăm inclusiv decizia cel puţin pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere şi evoluţia ulterioară, dar ne adaptăm la evoluţia pe care pandemia o va avea în România”.

Ministrul Sănătății a ținut să reamintească tuturor că restricțiile de circulație și măsurile de izolare trebuie respectate.

Vreau ca toată lumea să înţeleagă că mai avem trei-patru săptămâni grele, aceste săptămâni trebuie să le gestionăm în comun, şi noi, corpul medical, dar şi populaţia de rând, ajutată de autorităţile locale, care trebuie să vegheze la această izolare şi la această distanţare socială. Viaţa noastră va reveni la normal peste o lună, o lună şi jumătate, după ce vedem că acel vârf începe să scadă, încă nu am ajuns la acel vârf”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citeste si:
125 de profesori din Moldova, infectați cu Covid-19 în primele 2...
125 de profesori din...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.