Social21 Aprilie 202018:20de George Stanciu

Lectura de un minut

Un grup de Facebook îți oferă posibilitatea de a solicita gratuit consiliere psihologică de la profesioniști, pe fondul izolării din această perioadă.

Pentru că suntem ființe sociale, izolarea și distanțarea din această perioadă nu ne pot face prea mult bine. Efectele psihologice ale acestor măsuri impuse de autorități vor fi resimțite de o bună parte dintre cei care trec prin ele, într-o mai mică sau mai mare măsură.

Ele nu trebuie neglijate, iar în cazul în care cineva simte nevoie de a căuta ajutor specializat, nu ar trebui să ezite. Un grup de Facebook promovează această idee, astfel că dacă ai nevoie de ajutor, chiar gratuit, poți arunca o privire pe grupul PSYCOVID - 19.

Virusul mental, mai periculos în această perioadă de carantină

„Cel mai periculos virus în această perioadă de carantină, de izolare nu va fi coronavirusul ci virusul mental asociat lui. Această stare de nefiresc a determinat o creștere a gradului de anxietate cu toate consecințele sale de altfel anticipam deja o creștere a atacurilor de panică și a tulburărilor psihosomatice și probabil în luna iunie vom avea și boli autoimune”, spune dr. Ion Duvac, psiholog.

„Părinţii trebuie să iasă din logica de mari educatori, să înţeleagă că şi copiii sunt afectaţi de această stare de izolare şi să aloce timp de calitate. Să îi înveţe lucruri frumoase, să îi înveţe istorie, să îi înveţe geografie, să facă lucruri frumoase şi să nu se plictisească în relaţia cu copiii”, a mai spus psihologul.

Citeste si:
Bărbat care nu a mai ieșit din casă de un an și jumătate, infectat...
Un bărbat care nu a mai ieșit...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.