Președintele Iohannis a adresat un nou mesaj românilor, în care a discutat despre relaxarea restricțiilor, dar a și criticat declarațiile lui Streinu Cercel.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o nouă declarație de presă, în care a discutat despre situația României în contextul Paștelui ce tocmai a trecut. Acesta a adresat mulțumiri românilor, care au înțeles mesajele repetate de a sta acasă în ultimele zile, preoților, care au avut o contribuție semnificativă la acest fapt, dar și medicilor care au fost la lucru în această perioadă.

Iohannis a condamnat ferm violențele care au apărut în anumite zone ale țării în ultima perioadă. A ținut să mulțumească și autorităților, ce au intervenit ferm și prompt în fiecare ocazie. Acesta spune că va exista toleranță zero pentru astfel de ieșiri din partea celor care nu vor să țină cont de carantină.

Iohannis, despre sugestiile lui Adrian Streinu Cercel

Fără să îl numească, Iohannis s-a referit la teoriile aruncate în spațiul public de Adrian Streinu Cercel și a demontat toate afirmațiile făcute de acesta în ultimele zile:

”Vreau să spun însă de la început că această relaxare va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-o dată, fiindcă specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea, deci va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții. Aceste chestiuni însă se hotărăsc în baza dovezilor științifice și medicale de către politicieni, de către Guvern. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu Comitetul Științific care funcționează pe lângă Ministerul Sănătății, cu cei care sunt efectiv implicați în gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoștința publicului de către autoritățile care se ocupă concret de aceste chestiuni.

Repet, toate deciziile se vor lua în baza unor dovezi științifice, medicale și rezultatele din teritoriu. În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze poate politic, poate în alt fel. Am avut chiar în aceste zile un contraexemplu de „cum nu” de la un institut, de altfel bine cotat. A apărut o documentație care venea să explice ce trebuia făcut. Așa nu se poate! Nu poate fiecare institut, oricât de bine ar fi cotat, să vină cu un plan propriu, să-l pună pe masă și să spună „așa se va întâmplat”. Repet, lucrurile se vor întâmpla așa cum vor fi decise de autorități, în baza dovezilor clare, practice, științifice.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște și vreau să vă spun clar cum stăm aici. Într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă – aberantă, altfel nu pot să-i spun – cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină. Dragii mei, așa ceva nu se va întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun! Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane! Atunci când va fi nevoie vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi față de această boală. În niciun caz – repet, în niciun caz – statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI”, a transmis șeful statului.

Citeste si:
Lidia Buble și-a băgat fanii în ceață, după ce s-a lăudat că a...
Lidia Buble și-a băgat fanii...


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.