Poliția Română a transmis o serie de noi recomandări și interdicții cu privire la zilele următoare, când va fi sărbătorit Paștele ortodox.

Pentru că mulți români au diverse întrebări cu privire la ce ar putea sau ce nu ar putea să facă în următoarele zile, Poliția Română vine cu o serie de noi clarificări cu privire la recomandările și interdicțiile în vigoare.

În mare, Poliția te îndrumă să rămâi acasă de Paște și să petreci această sărbătoare cu cei cu care locuiești în general. Nu te pune pe drumuri pentru a vizita rude, indiferent unde locuiesc acestea. De asemenea, nici nu deschide larg ușa musafirilor anul acesta.

Desigur, dacă vrei să faci grătar în parc sau la iarbă verde de Paște, anul acesta va trebui să spui pas și să aștepți ridicarea restricțiilor. Dacă te simți dornic de activități sportive de Paște, însă, ești liber să o faci, în aceleași limite ca până acum:

Poliția Română - recomandări și interdicții de Paște:


  • Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

  • Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

  • Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

  • Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.

  • Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

  • Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.



Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.