Social 9 Aprilie 2020 10:20

Un politist a fost filmat în timp ce bate un tânăr, în Bucureşti. Tinerii au refuzat legitimarea şi nu aveau documentele prevazute de Ordonanţele Militare completate și din acest motiv, cum am fost obișnuiți, ofițerii MAI au recurs la violență.

Marți seară, în jurul orei 22:00, în cartierul Pantelimon din București, au fost surprinse imagini reprobabile. Filmarea în care tânărul a fost bătut de către polițist a ajuns virală pe Facebook. Victima nu a ripostat fizic și nici nu a folosit un limbaj agresiv, fiind evident nedumerită de acțiunile agresive ale ofițerului MAI: “De ce dai în mine? De ce dai, mă, în mine?”.

În timpul avalanșei de pumni, un alt polițist încearcă să intervină, dar fără succes: tânărul a fost lovit în continuare cu o agresivitate de nedescris. După ce se satură de bătaie, ofițerul o ia la fugă după un alt tânăr, urmat de o maşină de poliţie. “Bă, băiatule, ştii că n-ai voie să ieşi din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgenţa?”.

Imediat după viralizarea imaginilor, Poliţia Capitalei a dat un comunicat din care reiese că modul în care a acţionat poliţistul va fi cercetat, dar şi că tinerii au refuzat să se legitimeze şi au fost amendaţi:

”Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public , vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbaţi au fost opriţi de către un echipaj al Secţiei 9 Poliţie, în vederea legitimării şi verificării documentelor prevazute de Ordonanţele Militare.

Bărbaţi au refuzat legitimarea şi au fost conduşi la subunitatea de poliţie, unde au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum şi cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu deţineau documentele prevazute de Ordonanţele Militare. Cu privire la modul în care a acţiunat poliţistul, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale.”, se arată în comunicat.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.