Social 7 Aprilie 2020 12:12

Ministrul Educației, Monica Anisie, va susține declarații de presă, la ora 14.00, pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.

În cadrul declarațiilor de presă se va discuta posibilitatea ca orele de curs sa fie reluate de la 1 iunie, începând cu recuperarea materiei pierdute în timpul stării de urgență.

De asemenea, elevii și studenții vor susține Evaluarea Națională, Bacalaureatul și examenele de licență și disertație în această vară.

Anunțul vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, prelungirea stării de urgență până la data de 16 mai.

Ministrul Educației, despre bacalaureat și evaluarea națională: „Am parcurs 75% din anul școlar, nu se poate să înghețăm anul școlar”

Monica Anisie a declarat că este exclusă posibilitatea înghețării anului școlar, în condițiile în care la momentul închiderii școlilor din cauza epidemiei de coronavirus mai erau doar 11 din cele 35 de săptămâni de cursuri.

”Trebuie să ne gândim în această perioadă că cel mai important lucru este sănătatea copiilor și, ca atare, vom relua cursurile numai atunci când aceștia sunt în siguranță și sănătatea lor permite să reluăm cursurile. Este foarte important pentru Ministerul Educației și acest aspect și de aceea noi suntem în contact permanent cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu Ministerul Sănătății.”, a susținut ministrul, citat de libertatea.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.