Social 5 Aprilie 2020 11:04

Meteorologii au emis o atenționare de tip cod galben pentru intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării.

Astfel, pentru ziua de duminică, meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben ce vizează Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei și estul Olteniei.

De asemenea, o atenționare similară a fost emisă pentru ziua de luni, iar aceasta vizează județele Tulcea, Constanța, Mehedinți și Caraș Severin.

Astfel, ANM avertizează că între orele 8:00 și 21:00, județe din sudul și sud-estul țării vor fi afectate de vânt puternic.

Acesta se va itnensifica treptat în regiunile vizate, iar viteza la rafală poate ajunge până la 70 de kilometri pe oră.

Și celelalte regiuni ale țării se vor confrunta cu intensificări ale vântului, însă pe arii restrânse și pentru intervale scurte de timp. De asemenea, viteza vântului va fi mai redusă.

Codul galben de luni este valabil între orele 8:00 și 21:00, vizate viind județe din estul țării, dar și din sud-vest: "În intervalul menționat, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55...60 km/h în județul Constanţa şi estul județului Tulcea și de 75...80 km/h în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți,” se arată în informarea ANM.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.