Social 23 Martie 2020 08:17
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare Cod portocaliu pentru vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali, dar si Cod galben pentru Dobrogea, jumatatea estica a Munteniei si sudul Transilvaniei.

In intervalul 23 martie, ora 2:00 - 25 martie, ora 10:00, intra in vigoare codul portocaliu in Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali, unde va ninge temporar abundent (30 - 50 litri/mp), iar stratul de zapada va fi consistent.

Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 40 - 55 km/h, iar in Carpatii Meridionali, in judetele Olt si Teleorman, precum si in sudul judetelor Valcea si Arges, rafalele vor atinge 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

Judetele vizate de Cod portocaliu, unele doar partial, sunt: Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, iar total, Arges, Teleorman, Olt, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti si Caras-Severin.

Cod portocaliu de viscol si ninsori

De asemenea, in acelasi interval de timp, vor fi in vigoare avertizari Cod galben de intensificari ale vantului, ninsori moderate cantitativ si viscol la munte in Carpatii Orientali, Muntii Apuseni, sudul Transilvaniei, iar in Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei se vor semnala intensificari ale vantului si precipitatii mixte.

"In zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni, precum si in sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10 -20 litri/mp) si se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 50 - 60 km/h, iar in zona montana inalta rafalele vor depasi 70 - 90 km/h, viscolind ninsoarea", potrivit ANM.

In Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55 - 75 km/h. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu depunere de strat de zapada, dar trecator si ploaie, favorizand formarea poleiului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.