Social 28 Martie 2020 11:22

Sorin Cigher, pastorul Bisericii Baptiste Sion din Sibiu, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă, prin care îl roagă să cheme poporul la rugăciune.

Scrisoarea integrală a pastorului Sorin Cigher:

Stimate domnule preşedinte, Klaus Iohannis

Cu toţii privim surprinşi la avalanşa de nestăvilit a acestei pandemii şi încercăm, printr-o implicare comună şi o colaboare fără precedent, să diminuăm răspândirea ei.

Apreciem implicarea directă a dumneavoastă şi interesul asiduu pe care îl arătaţi, dar şi direcţia pe care o trasaţi, ca lider al acestui popor. Vă asigurăm de toată susţinerea şi toată colaborarea noastră în ce priveşte eradicarea ei, dar şi de rugăciunile înalţate spre Dumnezeu.

Stimate domnule preşedinte, într-o zi aţi afirmat că Biblia este cartea care v-a influenţat viaţa şi după care vă orientaţi deciziile. Acum este un moment crucial al acestei naţiuni, iar dumneavoastră sunteţi comandantul după care trebuie să meargă armata... Gândiţi-vă că în istoria biblică, împăraţii care au fost martori ai atrocităţilor naţionale şi au realizat pericolul iminent, şi-au întors privirea către Creator, îndemnaţi fiind şi de consilierii lor. Când împăraţii au făcut un gest mic înspre Dumnezeu, rezultatul a fost mare. Regii i-au chemat pe oameni să-şi întoarcă faţa spre El şi Dumnezeu a binecuvântat acel popor.

Suntem în situaţia în care privim spre dumneavoastră şi aşteptăm un semnal naţional, vrem şi aşteptăm din partea dumneavoastră să rostiţi Numele Domnului peste acest popor. Vrem ca poporul român să fie binecuvântat şi prin poziţia dumneavoastră de conducător al acestei naţiuni, să transmiteţi o chemare la rugăciune, singura soluţie în aceste momente!

Domnule preşedinte, nu este de glumit! Nu este timp de pierdut! Istoria se repetă, Dumnezeu rămâne Acelaşi. Aceeaşi soluţie este la îndemâna noastră, acum când vedem că numărul îmbolnăvirilor creşte alarmant, numărul morţilor creşte şi noi trebuie să facem ceva. Dacă avem soluţia la îndemână, pe care, sunt convins că o ştiţi, şi nu o folosim, veţi rămâne in istorie ca un preşedinte laş; dar dacă ne veţi determina că singura soluţie este Dumnezeu, veţi fi amintit ca un conducător cu respect şi cu frică de Dumnezeu!

Citeste si:
Ce acuzații i-a adus Dana Roba pastorului din Timișoara. Îl...
Ce acuzații i-a adus Dana...

Vă rog să chemaţi public poporul român la rugăciune! Indiferent de religie, indiferent de grupare politică, de la mic la mare, tot românul să strige către Dumnezeu! Daţi tonul public şi veţi vedea rezultate mari! Sunteţi responsabil de aceasta şi oamenii vă vor urma exemplul. Aşa cum aţi decretat stare de urgenţă pentru 30 de zile, declaraţi o stare de urgenţă în ce priveşte mijlocirea în faţa Creatorului nostru! Nu dorim ca mânia Lui să se reverse asupra naţiunii noastre, ci vrem ca acest popor să rămână ocrotit şi toate popoarele lumii să vadă că românii au un Dumnezeu viu şi mare!

Domnule preşedinte, este momentul de smerenie în faţa Lui Dumnezeu! Nu este loc de mândrie politică sau de altă natură! Smerenia a fost calitatea împăraţilor înţelepţi şi binecuvântaţi de Dumnezeu! Aplecaţi-vă în faţa lui Dumnezeu şi împreună cu dumneavoastră ne vom apleca şi noi. Anunţaţi acest lucru de la pupitrul administraţiei prezidenţiale şi cerul va asista la curajul şi credinţa dumneavoastră. Dumnezeu nu va rămâne indiferent la necazul nostru! Treceţi peste orice protocol, depăşiţi orice barieră care ar putea să vă oprească, nu vă lăsaţi împiedecat de nimeni şi de nimic, avem nevoie de Dumnezeu! Dacă nu apelăm la Singurul care are răspunsul la problema acestei atrocităţi, lucrurile se vor extinde, vom fi loviţi adânc în sufletele noastre şi vom asista cu neputinţă la nestăvilirea virusului şi a morţii. Vom îngropa pe mulţi... Mânia lui Dumnezeu se va revărsa asupra noastră, dacă nu ne vom întoarce urgent cu faţa spre El!

Citeste si:
4 lucruri pe care NU ar trebui să le faci în Săptămâna Patimilor
4 lucruri pe care NU ar...

Problemele vizibile au şi o implicaţie spirituală, pentru aceasta declaraţi domnia lui Hristos asupra României şi protecţia Lui să vină asupra noastră şi vom fi cu toţii binecuvântaţi! Se va scrie istoria cu un conducător care nu s-a ruşinat de Hristos şi a apelat în umilinţă la ajutorul Lui! Este cea mai mare onoare pe care o veţi primi vreodată!

Vă îndemn, insistent, nu ezitaţi, urgentaţi apelul public şi veţi vedea ce poate face Dumnezeu cu un popor care îşi întoarce faţa spre El!

Aşteptăm o direcţie publică spre o soluţie sigură!

Cu respect, pastor al bisericii baptiste Sion din Sibiu, Sorin Cigher”, se arată în scrisoarea deschisă, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.