Politica21 Martie 202012:13de Cristina Marin

Lectura sub un minut

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, propune ca cei care beneficiaza de indemnizatia de 75% din salariul de baza sa piarda acest lucru daca, pe perioada starii de urgenta, incalca regulile privind carantina sau starea de izolare.

Acesta a mentionat faptul ca masurile de protectie ale salariatilor disponibilizati trebuie insotite obligatoriu de responsabilitate, in contextul epidemiei de coronavirus.

Incetarea dreptului la indemnizatie intervine in momentul incalcarii acestor reguli si se stabileste de autoritatile competente in verificarea lor.

OUG privind alocarea indemnizatiei de 75% a fost publicata in Monitorul Oficial si va intra in dezbaterea Parlamentului.

Guvernul a anuntat ca va plati firmelor afectate de criza pandemiei de coronavirus, care isi trimit angajatii in somaj tehnic, 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut.

Citeste si:
Dana Budeanu, despre revenirea in tara a romanilor din diaspora
Dana Budeanu, despre...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.