Dialogul dintre parintii bebelusului si operatorul ISU a fost prezentat de autoritatile care recomanda celor care apeleaza la numarul unic de urgente 112 sa raspunda la toate intrebarile, chiar daca li se par absurde.

Dialogul dintre operatorul 112 si parintii bebelusului a fost redat de catre autoritatile de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea.

"112, ce urgenta aveti?

- Veniti repede, nu mai respira, are buzele vinete!
- Doamna, ce s-a intamplat?! Cu ce s-a inecat copilul? Ce face acum?

- Veniti, veniti, nu mai respira!!! Veniti, cu lapte s-a inecat!

„Un sentiment aiurea te cuprinde, piele de gaina, starea in care ai vrea sa te ridici de pe scaun sa te duci sa ajuti. Intr-o fractiune de secunda realizezi ce se intampla si incepi sa ii explici, pe intelesul apelantului ce are de facut”, scriu cei de la ISU.

- Doamna, puneti mana sub copil, il tineti intins pe mana, pe antebrat, cu fata in jos, paralel cu solul.

- Va rooog, veniti repede!

- Doamna, un echipaj SMURD a plecat deja spre dumneavoastra, va rog mult sa va linistiti sa il putem ajuta pe micut, daca eu va tin la telefon nu inseamna ca ambulanta nu a plecat. Faceti ce v-am spus!

Din fundal, o voce de barbat, mult mai calma:

Perfect, bateti copilul pe spate, intre omoplati, cu miscare de-a lungul corpului, pana spre ceafa. Nu foarte tare!

„In fundal, (iti dai seama ca telefonul a fost pus pe functia difuzor deoarece ii auzi pe amandoi), se aude cum barbatul face ce i-am spus. Dupa aproximativ 5-10 secunde aud un planset de copil. Va amintiti de sentimentul descris mai devreme? Eh, acum este opusul, te incearca un nod in gat, evident, de fericire, dar te aduni si continui sa ii intrebi cum se simte micutul”, noteaza cei de la ISU.

Panicata, mama continua sa apese, desi micutul plangea cat il tineau plamani (lucru foarte bun!)

- Veniti, va rog, veniti, plange foarte tare!

- Doamna este un lucru foarte bun ca plange, pentru a putea plange ii trebuie mult aer, lucru care ne da de inteles ca el este ok la momentul actual. Repet: un echipaj este deja in drum spre dumneavoastra.

Citeste si:
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, găsit împușcat...
Florin Zalomir, jandarm și...

- Doamna, colegii mei au ajuns la dumneavoastra, mai departe se vor ocupa ei de cel mic. Va multumesc ca ati colaborat, va doresc multa sanatate! - Da, au ajuns acum, va multumim foarte mult!

- Multumesc si eu, o seara buna!"

"Tot acest dialog a durat undeva la 2-3 minute, minute care, pentru familie au insemnat ore, iar pentru noi, secunde! Atunci cand apelati 112, intelegeti ca, dumneavoastra ii puteti ajuta foarte mult pe cei pentru care cereti ajutor, atata timp cat sunteti calmi si raspundeti la intrebarile noastre, intrebari care pe dumneavoastra poate va supara, poate vi se par absurde, dar pe noi ne ajuta", au spus reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgente Dobgrogea, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.