Actorul Vladimir Gaitan sarbatoreste duminica implinirea celor 73 de ani de viata impreuna cu familia sa - sotia, fiica si fiul revenit special de la Londra pentru acest eveniment.

"Voi sarbatori intr-un mediu cat se poate de restrans, cu baiatul meu, care a venit de la Londra, cu fiica mea si cu sotia, si cu o pulpa de mistret gatita de sotia mea care gateste vanatul foarte bine. Baiatul meu (Alexandru Gaitan - n.r.) a venit special de la Londra sa ma serbeze. Lui, din fericire, i-a placut cartea - este finantist la Londra, iar fiica mea (Gloria Gaitan - n.r.) este actrita. Deci, vom sarbatori intr-un mediu restrans pentru ca acum cateva luni de zile am serbat si 45 de ani de casnicie si, daca o tinem tot asa in petreceri, nu stiu unde o sa ajungem. Asadar, voi petrece in familie", a declarat pentru Agerpres Vladimir Gaitan.

Actorul a spus ca s-a retras de pe scena, dar a recomandat-o cu mare bucurie pe fiica sa, care poate fi vazuta in spectacolul "Nunta lui Krecinski", in regia lui Mihai Bendeac.

''Sunt putin socat de ce se intampla in jurul meu si am preferat sa ma retrag. Ma bucur de cei doi copii si de sotia mea scumpa si draga si imi ajung. (...) Pe fiica mea o puteti vedea la Teatrul de Comedie in 'Nunta lui Krecinski', un spectacol excelent. Impreuna nu o sa ne mai vedeti pe scena. Am jucat in 'Soare pentru doi' si a fost un succes extraordinar", a marturisit Gaitan.

Alexandru Gaitan, fiul actorului, a mentionat ca isi doreste pentru tatal sau multa sanatate si cat mai multe adunari de familie.

El a recunoscut ca a incercat sa-l convinga pe tatal sau sa se mute la Londra, dar "este mult prea legat de lumea de aici si de prieteni" si din acest motiv a preferat sa mearga in Anglia doar in vizita.

Alexandru s-a declarat mandru ca este fiul lui Vladimir Gaitan.

"E o mandrie, in primul rand, ca tatal meu este Vladimir Gaitan. (...) Am crescut intre niste valori ale teatrului romanesc. Sa stai la gura sobei si sa-l asculti pe Stefan Iordache, Gheorghe Dinica, Marinus Moraru si pe tata povestind, spunand glume, si tu, la 6 ani, la 8 ani, la 10 ani, sa stai si sa casti gura este fascinant. Profesional, mi-am dorit o detasare, sa incerc sa pot sa-mi fac o cariera pe fortele proprii si ca nu am fost, cum se zice in Romania, ajutat de parinti sau ca am reusit datorita parintilor. Dar meritul este si al lor pentru ca mi-au oferit o educatie care mi-a permis dupa aceea sa construiesc in continuare", a povestit Alexandru Gaitan.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Actorul Vladimir Gaitan s-a nascut la 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit in 1970 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie, clasa prof. George Carabin si Elena Negreanu, potrivit site-ului Teatrului de Comedie.

A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a realizat roluri memorabile in piese ca ''Mutter Courage'' de Bertholt Brecht (1972), ''Trei surori'' de A.P. Cehov (1975), ''12 oameni furiosi'' de Reginald Rose (1977), ''Cinema'' de Jean Anouilh (1979), ''Pierrot'' de Moliere (1980), ''Turnul de fildes'' de Viktor Rozov (1981).

Vladimir Gaitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, ''pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti''.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

In 2007, la implinirea varstei de 60 de ani, a jucat, alaturi de fiica sa, Gloria, pe scena Teatrului de Comedie, in ''Soare pentru doi'', spectacolul de debut al acesteia, la acea vreme studenta in anul IV la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Tatal si fiica au fost pentru prima data impreuna pe o scena profesionista, jucand rolurile de tata si, respectiv, fiica in spectacolul regizat de Alice Barb, pe textul lui Pierre Sauvil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.