Bucurestenii care sunt vizati de taxa oxigen au prioritate in ceea ce priveste distribuirea celor 5.000 de eco-voucherele a cate 9.000 de lei.

Consilierii Municipiului Bucuresti au adoptat, miercuri, proiectul de lege care priveste acordarea a 5.000 de eco-vouchere in valoare de cate 9.000 de lei locuitorilor Capitalei care urmeaza sa predea spre casare autovehiculele vechi, prioritare fiind persoanele care sunt vizate de taxa oxigen. Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi favorabile, 6 abtineri si 7 impotriva.

Persoanele domiciliate in perimetrul ZACA, ce detin in proprietate un autovehicul care inregistreaza un grad ridicat de poluare, inregistrat si inmatriculat de asemenea la acelasi domiciliu cu cel al proprietarului, vor beneficia de acordarea eco-voucherului.

Aceste vouchere vor putea fi folosite pentru achizitionarea unor autovehicule care sa se incadreze intr-un grad redus de poluare precum Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoţie noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară (aparate frigorifice, maşini de spălat rufe/vase, uscător de rufe, aparate de aer condiţionat, plite electrice, cuptoare electrice, aspiratoare) sau electronice (televizoare, DVD player, Blue-Ray player, staţii de lucru, monitoare pentru staţii de lucru, laptop, tablete, imprimante laser/inkjet), potrivit adevarul.ro.

Noul proiect se adreseaza persoanelor fizice care detin in prezent un autoturism ce se afla in categoria celor cu un grad ridicat de poluare precum non-Euro, Euro 1 sau Euro 2, iar sumele necesare implementarii noului program vor fi asigurate din bugetul Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.