Primarul Capitalei, a anuntat ca s-a realizat cel de-al optulea transplant de plamani in spitalul de stat "Sf. Maria" din Bucuresti.

"Veste extraordinara pentru sistemul romanesc de sanatate!

S-a realizat cel de-al 8-lea transplant de plamani, intr-un spital de stat din Bucuresti, administrat de Primaria Capitalei: Sfanta Maria, condus de prof dr Narcis Copca, pe care l-am sustinut din prima zi de mandat, atat cu un buget corespunzator performantei acestui spital, cat si moral, cand unii indivizi care fac afaceri grele pe seama bolnavilor care au nevoie de transplant, il jigneau si plateau campanii negative impotriva sa.

Asadar, echipa medicala de la Spitalul Clinic Sf. Maria, condusa de prof dr Igor Tudorache - un reputat chirurg roman, apreciat in intreaga Europa, si care opereaza la o clinica de prestigiu din Hanovra si prof dr Narcis Copca - managerul spitalului, a realizat un nou transplant de plamini, unui pacient, aflat pe lista de asteptare.

Plamanii au fost prelevati de la un tanar de 15 ani, decedat, ai carui parinti au fost de acord cu donarea organelor care vor salva acum alte vieti.

Evolutia medicala a pacientului care a beneficiat de transplantul pulmonar, la Spitalul Sf. Maria este foarte buna.

Conform procedurilor, in primele saptamani dupa interventie, el va ramane internat in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, urmand sa fie transferat ulterior pe sectie.

Este al 8-lea transplant pulmonar realizat intr-un an si noua luni.

Echipa exceptionala de medici de la Spitalul Sf. Maria va continua sa realizeze cu succes asemenea operatii rare sau deosebite care, in strainatate, se fac doar in centre medicale cu extrem de multa experienta si pe sume foarte mari, decontate partial de statul roman.

Felicit intreaga echipa medicala de la Spitalul Sfanta Maria, de la manager, pana la sefi de sectie, medici, asistente, personal auxiliar! Sunt mandra de voi! Asa cum sunt mandra de toti angajatii celor 19 spitale administrate de Primaria Capitalei.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Mult succes! Aveti in continuare sustinerea mea totala!", a scris Gabriela Firea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.