Social14 Ianuarie 202010:20de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Dorin Florea, primarul din Targu Mures, doreste ca statul sa impuna 4 conditii pe care cuplurile sa le indeplineasca, in cazul in care vor sa aiba copii. Acesta considera ca cei care nu respecta aceste conditii si totusi vor face un copil, "statul va trebui sa preia copilul". 

"Aducerea pe lume a unui copil ar trebui sa fie o mare responsabilitate intr-un stat civilizat.

Lipsa dezbaterilor publice si a discutiilor organizate intr-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotarari de Guvern si alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmari de cele mai multe ori ciudate.

Asa se intampla si in cazul legislatiei privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului care, dupa parerea mea, ar trebui abordata altfel. Nimeni nu se poate opune dorintei de a avea un copil, insa populatia trebuie constientizata ca responsabilitatea cresterii si formarii unui copil este uriasa. De mai bine de sase ani, am atras atentia asupra acestor aspecte, dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza.

Reiau acest subiect si propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aduca pe lume copii, ancheta care sa tina cont de urmatoarele lucruri:

Citeste si:
Cazanciuc critică prevederile din legea carantinei propusă de Guvern
Cazanciuc, PSD: ”Nu există...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

- dovada unui loc de munca si a unei locuinte stabile;

- situatie financiara acceptabila;

- un nivel de educatie minim stabilit prin lege;

- varsta minima la care un adult sa devina parinte, etc.

Citeste si:
Restricții la terasele din Vama Veche: muzică la volum redus în...
Restricții la terasele din...

In cazuri exceptionale, in care totusi un cuplu care nu indeplineste conditiile prezentate mai sus va avea un copil, consider ca statul va trebui sa preia copilul si sa-i ofere conditiile corespunzatoare pentru dezvoltare ( igiena, educatie, hrana). In acest caz, indemnizatia nu ar mai fi acordata parintilor. Acestia vor avea insa posobilitatea de a-si recupera copilul, dupa ce vor indeplini conditiile prevazute mai sus.

Cred ca nu este cazul sa ne gandim sa crestem demografia tarii cu orice pret. In Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc.

Sunt absolut convins ca dupa o dezbatere serioasa privind aceasta tema si constientizarea celor ce primesc alocatia ca sursa de venit, s-ar relansa si programul de contraceptie.

Cu toate eforturile Primariei Targu Mures pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din pacate nu s-a reusit decat in mica masura. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele aratate mai sus", a scris pe Facebook primarul din Targu Mures, Dorin Florea.

Citeste si:
7 curiozități despre cea mai fericită țară din lume
7 curiozități despre cea mai...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.