Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare cod galben de vant si ninsori in cea mai mare parte a tarii, in intervalul 4 ianuarie, ora 17:00, 6 ianuarie, ora 22:00.

"Sambata si duminica, local si temporar, vor fi intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii, cu rafale in general de 45-55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vantul va avea intensificari indeosebi in regiunile sud-estice si in Carpatii Meridionali.

Temporar vor fi precipitatii: in zona montana va ninge, in centrul, vestul, nordul si nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar in sud-est vor fi precipitatii mixte. Local se va depune strat de zapada si, pe arii restranse, se va forma polei sau ghetus.

Zapada va fi viscolita sau spulberata in zona montana si, trecator, la inceput in regiunile vestice, apoi mai ales in cele estice, nord-vestice si centrale.

La inceputul intervalului, in Carpatii Occidentali, iar din a doua parte a noptii de sambata spre duminica (4/5 ianuarie) mai ales in Carpatii Meridionali, va ninge moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local consistent.

Vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 65-75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales in Carpatii Meridionali si de Curbura, peste 90-100 km/h, viscolind si spulberand zapada.

In data de 5 ianuarie, ora 9:00, in Moldova, vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55-65 km/h, iar pe arii restranse 70-75 km/h. Local si temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar zapada va fi trecator spulberata.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, iar incepand cu dimineata zilei de duminica (05 ianuarie) se vor semnala precipitatii slabe, sub forma de ninsoare, lapovita si trecator ploaie. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat (viteze la rafala de cel mult 25-30 km/h). Valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, astfel de la o minima de la -1...0 grade se va ajunge la o temperatura maxima de 3-4 grade.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

In cursul zilei de luni 06 (ianuarie) vantul se va intensifica si va atinge viteze la rafala in general de 45-55 km/h, amplificand senzatia de rece. Cerul va deveni variabil, iar temperatura va creste de la -3...-1 grad dimineata spre valori in jurul a 3 grade dupa amiaza", potrivit site-ului ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.