Vlad Voiculescu sustine ca aducerea spitalelor din Bucuresti in secolul 21 va fi una dintre prioritatile mandatului meu la Primaria Capitalei, intervenind dupa cazul pacientei decedate dupa ce a luat foc pe masa la Spitalul Floreasca.

"O femeie a murit dupa ce a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului pe o masa de operatie a Spitalului Floreasca.

Aducerea spitalelor din Bucuresti in secolul 21 va fi una dintre prioritatile mandatului meu la Primaria Municipiului Bucuresti. Aducerea spitalelor in secolul 21 nu inseamna doar constructii noi, aparate scumpe si disponibilitatea medicamentelor care acum lipsesc. Multe, extrem de multe tin de comportamentul personalului, de reguli si protocoale internationale adaptate la conditiile de la noi si de tot ceea ce presupune siguranta pacientului.

Am urmarit astazi declaratiile Prof. Univ. Dr. Beuran (Presedinte al Senatului UMF Bucuresti) despre ce s-a intamplat la Floreasca.

Tonul, continutul, toate sunt in linie cu ceea ce am tot vazut si auzit toti acesti ani din partea mai marilor medicinei romanesti: de la anumiti ministri, la mari profesori, la reprezentanti ai colegiului medicilor, la anumiti inalti functionari, la anumiti medici, la anumite asistente, ba chiar la anumite infirmiere si la anumiti portari. Toti au cucerit (doar ei stiu cum) o functie, un post... si acum au dreptul de a face uz de puterea castigata, de reteaua de “pretini”, de faptul ca oricum nu ai la cine altcineva sa apelezi, pe scurt... esti pe tarlaua lor.

In fapt, nu e tarlaua lor. Nici a ministrilor, nici a marilor profesori, nici a Colegiului Medicilor, nici a vreunuia dintre cei insirati mai sus.

Voi reda aici doar ceea ce scria acum o ora un medic roman anestezist la New York (Daiana Voiculescu, simpla coincidenta de nume):

'Unul dintre primele lucruri pe care orice rezident de chirurgie si anestezie trebuie sa le stie este cum sa evite producerea incendiului pe masa de operatie.

In sistemele medicale responsabile exista practici si protocoale clare care sunt aplicate cu strictete de catre tot personalul medical, de la profesor pana la infirmiera si brancardier.

Un incendiu de mari proportii pe masa de operatie nu poate fi produs si intretinut decat de cantitati relativ mari de substante combustibile. Oricine stie ca alcoolul din substantele dezinfectante este combustibil si electrocauterul nu trebuie folosit inainte de evaporarea totala a lui.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Si, tot in sistemele medicale responsabile, cine ignora grosolan siguranta pacientului isi pierde dreptul de practica. Cel putin dreptul de practica'.

Din iunie 2020, cine nu va pune pe primul loc siguranta pacientului in spitalele din Bucuresti, va inceta sa serveasca pacientii acelui spital. Imediat. Indiferent de titluri, indiferent de 'pretini'. Exista destui medici romani extraordinari care nu vor sa plece din tara, dar nu isi gasesc post si destui medici extraordinari care vor sa se intoarca acasa", a scris Voiculescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.