Gelu Voican Voiculescu reactioneaza dupa ce Guvernul a adoptat, luni, ordonanta de urgenta prin care Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 se desfiinteaza.

"Am luat cunostinta cu surprindere de hotararea luata astazi de Guvernul Orban, cu privire la desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989. De asemenea, nu intelegem motivatia demersului guvernamental. Acest gest vine in continuarea unor actiuni prin care adevaratii revolutionari au fost nesocotiti, dovada ca la sedinta solemna din 16 decembrie 2019, consacrata implinirii a 30 de ani de la Revolutia Romana, domnul Petre Roman nu a fost lasat sa-si rosteasca discursul, desi este unul din cei mai cunoscuti revolutionari.

Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 va intreprinde demersurile legale pentru a impiedica punerea in aplicare a acestei masuri pe cat de arbitrara, pe atat de abuziva", a transmis Voiculescu, citat de b1.ro.

Executivul a motivat ca "activitatea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, de la infiintarea sa pana in prezent, s-a dovedit irelevanta in raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului Romaniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.