Avand in vedere ca in perioada imediat urmatoare multi cetateni romani vor merge sa-si petreaca Revelionul in afara granitelor, se preconizeaza o crestere a traficului de persoane si mijloace de transport in special la frontiera cu Bulgaria, fapt pentru care Politia de Frontiera Romana recomanda folosirea tuturor punctelor de trecere ale frontierei.

"La frontiera romano-bulgara sunt deschise traficului international 10 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier astfel:

pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu - Ruse

pe raza jud. Constanta: P.T.F. Vama Veche - Durankulak


  • P.T.F. Ostrov - Silistra

  • P.T.F. Negru Voda - Kardam

  • P.T.F. Lipnita - Kainardja pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, iar programul de functionare este de la ora 08:00 la ora 20:00

  • P.T.F. Dobromir - Krushar pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, iar programul de functionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet - Orjahovo (Bac)


  • P.T.F. Calafat - Vidin

pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Zimnicea - Svistov (Bac)


  • P.T.F. Turnu Magurele - Nicopole (Bac)

Se recomanda:

Pregatirea din timp a documentelor de calatorie pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cu celeritate, precum si verificarea si pregatirea documentelor necesare minorilor la iesirea din tara, in vederea scurtarii timpului de control.

Consultarea aplicatiei Trafic on-line, disponibila pe pagina de internet a institutiei, care prezinta o medie a timpului de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Recomandari calatorie minori

Avand in vedere faptul ca, in perioada vacantei de iarna, multi copii calatoresc in afara granitelor tarii, precum si faptul ca se intalnesc situatii in care minorilor li se intrerupe calatoria ca urmare a neindeplinirii conditiilor legale, recomandam parintilor ca inainte de plecare sa consulte conditiile privind calatoria cetatenilor romani minori in strainatate.

Acestea se regasesc pe site-ul institutiei", se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.