Ministerul Sanatatii a luat act de situatia regretabila de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, unde o pacienta a suferit arsuri grave chiar in sala de operatie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

"Inca din cursul serii de ieri, o echipa din cadrul Inspectiei Sanitare a DSP Bucuresti, a demarat un control la unitatea sanitara. A fost verificat protocolul operator din data cand s-a produs interventia chirurgicala si s- au consemnat declaratiile la o parte din personalul implicat in incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, intrucat la data efectuarii controlului nu a fost prezent.

Daca este cazul, vor fi mobilizati si specialisti de la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale care sa verifice daca aparatura medicala din sala de operatii functioneaza la parametri normal si daca personalul medical a fost instruit si a luat cunostinta de modalitatea de functionare a acestor echipamente.

'Este regretabil ca intr-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate intampla un asemenea incident. Ieri seara, cand am primit informatia, am si dispus trimiterea imediata a unei echipe de control, de la Inspectia Sanitara, fiindca exista pericolul musamalizarii acestui caz. Acum, starea de sanatate a pacientei e pe primul plan si facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza. Nu vom avea niciun fel de mila fata de cei care au gresit, mutiland aceasta pacienta si punandu-i serios viata in pericol. Surprinzatoare este atitudinea unor chirurgi implicati in acest incident, care refuza sa coopereze cu echipele de control de la Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Ministerul Sanatatii, in functie de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor si alte institutii competente. Nu vreau sa ma antepronunt, insa este vorba de un caz revoltator, in care un pacient vine cu incredere si isi pune viata in mana medicilor si ia foc pe masa de operatia', a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache", potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.