Judecatorul Cristi Danilet sustine ca "decizia Guvernului de desfiintare a Sectiei speciale pentru investigat magistratii este una corecta atat politic, cat si juridic".

"Decizia Guvernului de desfiintare a Sectiei speciale pentru investigat magistratii este una corecta atat politic, cat si juridic. Argumentele sunt pertinent expuse de ministrul Predoiu.

Atentie: Desfiintarea SIIJ nu inseamna ca magistratii nu vor raspunde pentru infractiunile comise, ci doar ca urmarirea lor penala se va face de aceleasi organe ca pentru toti cetatenii: procurorii DNA pentru infractiuni de coruptie comise de magistrati, procurorii DIICOT pentru infractiuni de crima organizata comise de magistrati, procurorii de la Parchetele Curtii de Apel pentru alte infractiuni comise de magistrati.

Reamintesc ca infiintarea SIIJ nu a fost argumentata legal sau factual, ca o astfel de structura nu exista nicaieri in lume si ca documente internationale ale unor organisme la care Romania este parte prevad desfiintarea ei", a scris Danilet pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.