Seful Sectiei de Chirugie Plastica si Reconstructiva de la Spitalul Judetean din Brasov, Dan Grigorescu, avertizeaza cu privire la pericolele la care se expun atat cei care utilizeaza petardele interzise, cat si persoanele din jurul lor, intrebandu-se cine ar putea opune daca s-ar scrie pe ambalajul petardelor, la fel ca pe pachetul de tigari, ca acestea ar putea produce mutilari, noteaza hotnews.ro. Reactia survine dupa ce un barbat de 40 de ani a murit, in prima zi de Craciun, dupa ce si-a bagat in gura o petarda aprinsa.

"Sarbatori (din pacate!) petardate...

Comemorez (ca de aniversat nici nu poate fi vorba!) implinirea unui cincinal de cand incerc, la fiecare sfarsit de an, sa atrag atentia in spatiul public asupra riscului pe care si-l asuma (mai ales ignorandu-l!) cei care, utilizand petarde, isi mutileaza mainile.

Uite ca anul asta 'realitatea bate filmul' in cazul recent sinucisului care a incercat (sunt sigur ca involuntar) sa devina primul inghititor (si stingator) de petarde din lume ramas in viata dupa o asemenea tentativa. I-a ramas totusi doar satisfactia (sic!!!) de a fi primul care incearca la nivel mondial o astfel de aroganta care incumba o astfel de maxima ignoranta.

La noi, la Brasov, tocmai s-a internat primul petardat ramas in viata din acest "sezon". E deja operat.

De aceea, nu ma pot abtine sa incep din nou sa 'propovaduiesc' (sper ca nu 'in pustiu') pe aceasta tema, aducand ca argument doar doua imagini, cele mai soft cu putinta, strigand: Legiutori mari si mici! Interziceti naibii utilizarea de catre cei din publicul larg a acestor pocnitori de mizerie.

Dar definitiv! Ca nu s-o face gaura-n cer! Si nici in buzunarul comerciantilor de ocazie!", arata medicul intr-o postare pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.