Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ninsori insemnate cantitativ, viscol in 17 judete din sud-estul si centrul tarii, precum si o informare de intensificari ale vantului, precipitatii mai ales sub forma de ninsoare la munte.

Incepand de vineri seara de la ora 22:00 pana duminica seara la ora 20:00, "in Carpatii Meridionali si de Curbura, iar din dimineata zilei de sambata si in cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar insemnat cantitativ, astfel ca se va depune strat de zapada, local consistent.

Vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 50...55 km/h, iar la munte, in special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind si spulberand zapada", se arata in atentionarea cod galben.

Vizate sunt judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui si in anumite zone din judetele Vrancea, Covasna, Buzau, Brasov, Prahova, Arges, Dambovita, Sibiu, Valcea, Gorj si Hunedoara.

Cum va fi vremea la munte

In intervalul 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 22:00, "local si temporar vor fi intensificari ale vantului, cu rafale in general de 45…50 km/h si de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminica (29 decembrie) si in sud-est.

Temporar in zona montana va ninge, iar local in Transilvania, sudul Moldovei si din a doua parte a zilei de sambata (28 decembrie) si in Muntenia si vestul Dobrogei vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada", arata meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.