Adrian Nastase comenteaza agresiunile la care a fost supus Gelu Voican Voiculescu in Piata Universitatii, apoi il ataca pe presedintele Klaus iohannis, sustinand ca obiectivul acestuia "este distrugerea unui partid ales democratic".

"Nimic nu este mai putin sigur ca trecutul – ne invata Orwell. Istoria Revolutiei din 1989 este un bun exemplu. Ca si «revolutia – lovitura de stat» din 23 august 1944, de altfel.

Cea din 1989 a fost, in opinia mea, rezultatul unui amestec de scenarii, interne si externe, dar si al unor nemultumiri reale ale populatiei, intr-un context geopolitic determinat de intelegerile sovieto-americane si de intalnirea de la Malta. Sigur, in anii care au urmat, au fost mai evidente, grupurile de revolutionari (cu interesele lor) si unele partide care s-au raportat favorabil sau negativ la Revolutie. Iata, spre exemplu, in statutele succesive ale PSD se mentiona ca, alaturi de social-democratie, Revolutia este un element de inspiratie al partidului. Intre timp, unii au devenit 'progresisti', altii s-au rusinat cu Revolutia (ar fi vrut sa ne tragem din Revolutia americana). Altii au crezut ca a fost o lovitura de stat.

Astazi, diversi copii, adolescenti, tineri – care nu erau nascuti in 1989 – ne explica ce s-a intamplat atunci. Pe baza informatiilor distribuite de diverse ONG-uri cu 'democracy' in coada.

Revolutia romana nu mai poate fi si nu mai este aparata de cei care au participat la ea. Singurul care o apara, acum, pare a fi Iohannis. La Parlament sau la Timisoara, in Piata Universitatii, el reprezinta acum Revolutia iar jandarmii, sub noua conducere, permit ca Gelu Voican Voiculescu sa fie atacat iar agresorul sa nu fie retinut. Cei care cunosc istoria interbelica stiu cum s-a trecut de la violenta verbala la violenta fizica.

Aceasta pare a fi 'Romania normala' – o tara in care obiectivul principal al presedintelui sau este distrugerea unui partid ales democratic.

P.S.: Tot Orwell ne explica cum se poate ajunge de la revolutie la dictatura!", a scris Adrian Nastase pe blogul sau.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.