Dacian Ciolos, liderul PLUS, a scris pe Facebook ca asteapta "cat mai repede" ca judecatorii sa spuna cine sunt vinovatii responsabili de moartea oamenilor din decembrie 1989.

"Multe pot fi spuse la 30 de ani de la momentul in care, cu timiditate, dar si cu determinare, cautam sa invatam sa traim in firescul libertatii.

Intelegem, tot mai mult si mai repede in ultimii ani, ca libertate inseamna si responsabilitate.

Ii voi lasa pe istorici sa vorbeasca despre ce a fost. Si astept cat mai repede de la judecatori sa ne spuna cine ce responsabilitati are de asumat fata de multi oameni care au murit, atunci, fara vina.

Lectia mea personala este ca nu mai trebuie sa ne lasam dusi de nas de cei care chiar si dupa 30 de ani traiesc din manipularea celor cu bun-simt. Ca lucrurile vor merge mai bine doar din momentul in care vom spune ceea ce credem, ne vom asuma afirmatiile si vom face ceea ce spunem.

Sunt convins ca acesti ultimi trei-patru ani sunt de cotitura, pentru ca ne-au dat lectii.

Ca vom adauga suficienta masa critica a determinarii, a andurantei si a focalizarii pe ceea ce avem de facut pentru ca pana la implinirea a 40 de ani de la Revolutie sa ne croim definitiv destinul comun pe valorile pentru care au murit oameni in Decembrie 1989", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.