Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, isi cere scuze in numele "politistilor onesti si patrioti" din Minister, pentru "greselile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv in Revolutia din Decembrie 1989".

"Am participat astazi, la evenimentele organizate de catre Asociatiile ranitilor si luptatorilor in Revolutia din Decembrie, la comemorarea Revolutiei Romane din municipiul Caransebes, declarat Oras Martir.

M-am intalnit cu fostii camarazi si am depus coroane de flori la cele doua monumente inchinate luptatorilor, ranitilor si martirilor din 21 Decembrie 1989, cel din Piata Revolutiei si la cel din fata fostei Militii orasenesti, de unde s-a tras in revolutionari.

Am simtit ca trebuie sa spun tuturor aceste cuvinte:

Este un moment foarte important pentru mine sa fiu, ca Ministru de Interne, in fata fostei militii din Caransebes, in care noi toti puteam sa fim impuscati acum 30 de ani de niste militieni inconstienti.

Indiferent de incadrarile penale si de pedepsele pronuntate de justitie cu privire la faptele lor, aici a curs sange si s-a murit pentru libertate.

Din acest motiv, in numele tuturor politistilor onesti si patrioti din Minister, o institutie care este si va fi in slujba poporului, imi cer scuze tuturor romanilor pentru greselile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv in Revolutia din Decembrie 1989.

Pentru a face o Lume mai buna trebuie sa inchidem greselile trecutului si sa construim impreuna un viitor normal si frumos pentru Romania!", a scris Marcel Vela pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.