Prim-ministrul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa creasca varsta de pensionare pentru politisti.

"Intentia noastra foarte clara este de a creste varsta de pensionare, nu se poate sa existe cadre din politie..., aduceti-va aminte, cand s-a modificat prin ordonanta de urgenta sistemul asta nesimtit de calcul al pensiilor pentru sefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre pentru a beneficia de conditiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificarii ordonantei, adica i-au dat o ordonanta de urgenta, dar inainte le-au permis tuturor celor care au vrut sa beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu niste pensii extrem de mari, au lasat sistemul de ordine publica cu grave probleme de efectiv, care pana la urma au pus in pericol viata, siguranta cetateanului, proprietatea privata, pentru ca nu au mai putut sa asigure toata resursa umana necesara pentru apararea ordinii publice, a vietii si sigurantei cetateanului

Totul a fost, asa, o nebunie generalizata. Sigur ca si aici o sa intervenim prin lege atunci cand vom ajunge la o forma a unei legi a pensiilor care sa faca cu adevarat dreptate si care sa corecteze toate abuzurile care au fost facute in calculul pensiilor. Dar ma intorc aici, ma intorc aici, la o alta problema. Aici e problema cumulului pensiei cu salariul in sectorul public. Foarte multi dintre cei care s-au pensionat, multi v-am spus, foarte multi s-au pensionat anticipat", a mentionat Orban la Radio Romania Actualitati, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.