Presedintele Klaus Iohannis saluta adoptarea, de catre Parlamentul European, a Rezolutiei privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, prin care se omagiaza memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate si democratie si se solicita statului roman intensificarea eforturilor in vederea elucidarii adevarului cu privire la Revolutia Romana din Decembrie 1989.

"Presedintele Klaus Iohannis considera ca rezolutia Parlamentului European reconfirma faptul ca sacrificiul romanilor din Decembrie 1989 reprezinta piatra de temelie a Romaniei democratice de astazi, un stat integrat in Uniunea Europeana si membru al NATO, un stat care asigura respectarea demnitatii umane, a drepturilor si libertatilor fundamentale, a valorilor si principiilor europene.

Totodata, Presedintele Romaniei reitereaza faptul ca statul roman trebuie sa actioneze cu celeritate in ceea ce priveste aflarea adevarului despre evenimentele din Decembrie 1989, iar cei vinovati trebuie deferiti justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis subliniaza ca onorarea memoriei eroilor Revolutiei Romane din Decembrie 1989, apararea democratiei si a statului de drept, respectarea demnitatii umane, a drepturilor si libertatilor cetatenilor reprezinta obligatii morale de care depinde viitorul democratic al Romaniei", arata Administratia Prezidentiala.

Parlamentul European a adoptat cu 513 voturi pentru, 18 impotriva si 87 de abtineri, o rezolutie privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia romana din decembrie 1989.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.