Copiii au mai multe sanse sa manance legume si fructe daca ei vad in mod regulat imagini cu acestea, conform unui studiu efectuat in Marea Britanie, citat de Daily Mail.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Reading aflata in spatele acestui studiu a realizat 24 de carti electronice prin care este relatata calatoria unei legume de pe camp pana pe farfurie.

''Acceptarea de catre copii a noilor alimente poate fi stimulata prin simpla familiarizare cu imaginea unui aliment'', a explicat doctor Natalie Masento. ''Teoria familiarizarii cu alimentele prin intermediul cartilor cu fotografii este bine acceptata si speram ca, prin carti electronice usor de accesat, si mai multi parinti vor putea utiliza acest instrument pentru a-si sustine copiii sa isi manance legumele'', a adaugat cercetatoarea citata pe site-ul universitatii, www.reading.ac.uk.

Studiul a fost realizat anul trecut de cercetatori impreuna cu parintii a 127 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 24 de luni.

Parintii au ales doua alimente ''tinta'' pe care doreau ca cei mici sa le consume, un fruct si o leguma.

Familiile au fost impartite apoi, in mod aleatoriu, in mai multe grupuri.

Parintii si copiii din doua grupuri experimentale au privit zilnic, timp de doua saptamani, imagini cu fructul sau leguma aleasa, iar persoanele incluse in al treilea grup nu au primit o astfel de carte.

Fotografiile cu fructe si legume ajuta la cresterea apetitului copiilor

Parintilor din toate cele trei grupuri li s-a solicitat apoi sa ofere copiilor lor cele doua alimente in fiecare zi, timp de doua saptamani. Impresiile adultilor cu privire la reactia copiilor au fost ulterior colectate de cercetatori imediat dupa incheierea perioadei de doua saptamani, dar si trei luni mai tarziu, scrie Agerpres.

Rezultatele au demonstrat ca in cazul celor doua grupuri care au primit cartile preferinta copiilor pentru fructul sau leguma aleasa de parinti a crescut dupa cele doua saptamani de test si s-a mentinut dupa trei luni.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

''Primii ani reprezinta o oportunitate de aur pentru incurajarea obiceiurilor sanatoase la copii, insa stim ca multor parinti li se pare greu sa isi convinga copiii sa manance multe legume. Acest studiu ne poate arata un alt mod de a face aceste provocari un pic mai usoare pentru parinti si, in final, de a incuraja copiii sa capete obiceiuri alimentare sanatoase'', a explicat specialista in nutritie Bridget Benelam, citata de Daily Mail.

Studiul face parte din proiectul ''EIT Food See & Eat'', finantat de EIT Food, Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), o agentie a Uniunii Europene, su ''Horizon 2020'', programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.