Deschiderea unei afaceri este un pas important si curajos pentru orice antreprenor care si-a dorit dintotdeauna sa faca acest lucru deoarece reprezinta o reusita, dar care implica in acelasi timp si asumarea multor responsabilitati.

Aparent, existenta afacerii in sine reprezinta o tinta atinsa, insa multe alte obiective nu vor intarzia sa apara la scurt timp de la intrarea pe piata. Daca parcursul pe care il ai este unul care iti da incredere ca ai sanse sa obtii rezultate si mai bune decat cele din prezent, este imposibil sa nu te gandesti si la dezvoltarea businessului tau. Uneori, pentru a reusi acest lucru ai nevoie nu doar de vointa, ci si de alte elemente indispensabile.

Resurse financiare

Se poate intampla ca aspectul financiar sa fie singurul care sa nu iti permita sa iti dezvolti afacerea asa cum ti-ai dori. Daca te afli intr-o astfel de situatie, cea mai simpla varianta pe care o ai la dispozitie s-ar putea sa ti se para renuntarea la obiectivul propus, insa aceasta cu siguranta nu este si cea mai buna optiune pentru tine. Din fericire, exista posibilitatea deschiderii de credite imm-uri in cazul in care nu dispui de bugetul de care ai avea nevoie pentru a-ti dezvolta afacerea. Nici macar nu este nevoie sa te gandesti ca vei pierde timpul cu drumurile la banca, deoarece poti solicita un astfel de credit online. Alegand aceasta optiune, vei primi un raspuns imediat, astfel incat sa iti pui cat mai repede planurile de dezvoltare in aplicare.

Fie ca este vorba despre extinderea spatiului in care iti desfasori activitatea sau despre achizitionarea unor echipamente moderne care sa usureze munca angajatilor, un astfel de credit este solutia salvatoare atunci cand ai nevoie de ajutor financiar pentru progresul businessului tau. Nu lasa lipsurile economice sa afecteze parcursul afacerii tale si alege cea mai buna solutie pentru evolutia acesteia.

Sprijin si implicare din partea angajatilor

Probabil ca fiecare angajat pe care il ai are niste sarcini clar stabilite, pentru indeplinirea carora trebuie sa isi foloseasca la maximum anumite aptitudini. Insa, de multe ori, potentialul unei persoane nu este in totalitate evidentiat prin ceea ce aceasta trebuie sa faca la locul de munca, chiar daca activitatea sa este ireprosabila. In spatele angajatilor tai se pot ascunde abilitati pe care nu le cunosti, dar care se pot dovedi cu adevarat utile nu doar pentru mentinerea afacerii intr-o zona sigura din punct de vedere financiar, dar si pentru dezvoltarea ei. De asemenea, nevoile angajatilor - pe care ar fi bine sa le afli si pentru crearea unei atmosfere cat mai relaxate la locul de munca - pot fi comune cu cele ale multor oameni din mediul extern, astfel ca te poti folosi de ele pentru a crea un serviciu sau un produs nou, dedicat unei categorii specifice de clienti.

Citeste si:
Cum poate opera mai bine o afacere cu ajutorul unei certificări ISO?
Cum poate opera mai bine o...

Cere idei echipei cu care lucrezi si afla care este perspectiva lor in ceea ce priveste afacerea ta. S-ar putea ca, unind parerile membrilor acesteia, sa construiesti un plan realizabil care sa duca la dezvoltarea afacerii tale. Mai mult decat atat, acest obiectiv va fi imposibil de atins in lipsa sprijinului angajatilor, asa ca este esentiala implicarea acestora din toate punctele de vedere in procesul pe care vrei sa il derulezi.

Vizibilitate

Daca esti multumit de stadiul in care se afla afacerea ta, dar totusi simti ca nu a ajuns la nivelul pe care ti-l doresti cu toate ca ai pus in aplicare tot ceea ce stiai despre businessuri, inseamna ca ceva care lipseste ii impiedica dezvoltarea. Urmatorul pas logic este sa afli care este aspectul spre care trebuie sa iti indrepti atentia si, daca iti dai seama ca afacerea ta nu este atat de cunoscuta pe cat credeai, trebuie sa iei masuri.

Citeste si:
Omnichannel: o abordare integrată pentru dezvoltarea magazinului...
Omnichannel: o abordare...

In acest caz, este nevoie sa investesti in promovarea serviciilor sau produselor pe care le oferi si sa incerci sa aduci afacerii tale un plus de imagine pozitiva. Exista numeroase variante pe care le ai la dispozitie, dar alegerea celor potrivite depinde de domeniul in care activezi, de publicul caruia te adresezi, de rezultatele pe care ti le doresti, de disponibilitatea financiara. Poti incheia parteneriate cu firme mai cunoscute care sa te ajute sa iti cresti vizibilitatea pe piata sau te poti concentra pe construirea unei imagini in mediul online, prin care sa reusesti sa cresti cererea si, implicit, sa te dezvolti. Scopul este sa promovezi numele afacerii tale, indiferent de metoda prin care alegi sa faci asta.

Deschiderea unei afaceri este doar primul pas pe care il ai de facut daca vrei sa intri in lumea businessului. Dupa aceasta etapa, urmeaza multe altele, printre care si cea fireasca si dorita a dezvoltarii. Indiferent de domeniul in care activezi, dezvoltarea nu este posibila daca nu dispui de cateva resurse esentiale, care sa iti sprijine ascensiunea.

Citeste si:
Unde găsești oamenii potriviți - 4 resurse pentru compania ta
Unde găsești oamenii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.