O fetita nevazatoare, in varsta de 6 ani, a murit, dupa ce a cazut de la etajul al doilea al liceului pentru copii cu nevoi speciale din Targu Frumos, Molodova.

Fetita a cazut pe scari, de la etajul al doilea, duminica dupa-amiaza, lovindu-se grav. A fost transportata de urgenta la Spitalul de Copii, apoi a fost transferata Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde a fost operata. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

"Prezenta leziuni toraco-abdominale, dar, mai ales, leziuni cranio-cerebrale foarte importante. S-au efectuat examinarile necesare pentru a se stabili diagnosticul, s-a intervenit operator pentru ameliorarera leziunilor neurochirurgicale si, in acelasi timp, pentru a se monta un aparat de diagnostic care sa permita urmarirea in cotinuare a evolutiei pacientului. Din pacate, eforturile nu s-au soldat cu rezultate pozitive si dupa cateva ore copilul a decedat", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, Florin Gramada.

Dupa moartea fetitei, echipaje ale IPJ si ISJ Iasi au mers la Liceul Special "Moldova", din Targu Frumos, pentru a face investigatii.

"S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a afla cauzele decesului", potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Iasi, Ioana Bilea.

"S-a dispus cercetarea disciplinara a pedagogului care a fost ieri de serviciu si a directorului unitatii de invatamant. Fiind o cercetare in curs, la acest moment nu pot sa va dau date certe", a precizat Luciana Antoci, purtator de cuvant al ISJ Iasi, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.